HANNA Marieke

“Majeusteuze melodieën, hartverwarmende harmonieën“

1 MUZIKANT

PIANO

JAZZ

christelijke muziek feestavond

Hanna Marieke is opgegroeid in Amsterdam. Op haar negende nam ze haar eerste klassieke pianoles bij Elizabeth de Smaele. Jaren is ze met plezier en grote liefde voor muziek naar pianoles geweest, maar klassiek was niet haar grootste passie. Ze wilde leren improviseren en componeren. Op een gegeven moment begon ze interesse te krijgen voor jazz door de beroemde zangeres Norah Jones, waarna ze twee jaar les heeft gehad bij Mark van der Feen. Gelijk na de middelbare school ging ze naar het conservatorium in Utrecht, waar ze in 2018 is afgestudeerd als jazz pianiste.

Sinds september 2017 heeft ze haar eigen jazz trio. Daarmee speelt ze haar eigen composities. Als uitvoerend musicus speelt ze in veel verschillende jazz-projecten. Zo is ze vaste toetsenist bij fusion-kwintet ‘Muddy Grease’ en begeleidt ze meerdere zangeressen op de piano. Door de jaren heen heeft ze gespeeld bij singer-songwriter Eadon, de HKU-Bigband, het Utrechts Jazz Orkest en Big Band Utrecht.

Hanna Marieke onderscheidt zich van andere muzikanten door haar geloof in God. Ze ontmoet de schoonheid van God in muziek. Ze schrijft zelf ook composities die iets van haar geloof reflecteren. Haar droom is om met haar eigen muziek de wereld rond te toeren en die schoonheid, liefde en hoop van haar geloof uit te delen.

Maak kennis met Hanna marieke

“Op een bruiloft spelen vind ik altijd een grote eer. Met mijn jazzy pianoklanken kan ik de sfeer een romantisch en fleurig tintje geven. Het mooiste van mijn baan is om echt iets te kunnen betekenen voor andere mensen. Muziek straalt zoveel hoop en passie uit. Dat deel ik graag met andere mensen en zeker op een bruiloft. Jazz piano past dan ook zeker bij een bruiloft. Het is romantisch en royaal met prachtige klanken. Het is uitdagend en feestelijk door de kleurrijke ritmes. Het leuke van jazz is dat er zoveel ruimte is voor improvisatie. Ik kan op alles in mijn omgeving reageren, hele lange introducties spelen op liederen en verschillende liederen al improviserend aan elkaar breien.”

brochure

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor het boeken van Hanna Marieke voor jullie bruiloft?
Vraag dan onze brochure aan door onderstaande gegevens in te vullen.

WhatsApp us